Aardbeving Haïti

Meer tijd voor huiswerk

Jean Luc woont in de heuvels van Bainet. Hij heeft drie kinderen en verbouwt op zijn stukje land voedsel voor zijn gezin. Er staan echter nauwelijks nog bomen die vruchtbare grond en water kunnen vasthouden. Bij elke storm of orkaan, die gemiddeld twee keer per jaar over het land raast, spoelt veel van de vruchtbare bodem weg. De opbrengst van de akker van Jean Luc wordt jaarlijks minder en minder.

Elke ochtend moeten zijn kinderen water halen. Een uur heen en een uur terug. Dan moeten ze nog naar school. Na school moeten ze weer water halen. Daardoor blijft er nog maar één uur over om huiswerk te maken. Om zes uur is het namelijk al donker en ze hebben geen elektriciteit. Geld voor kaarsen is er zelden.

Het Rode kruis helpt boeren als Jean Luc om bodemerosie tegen gaan, zoals door het planten van nieuwe bomen. Daardoor wordt de opbrengst van het perceel van Jean Luc steeds beter. Ook heeft het Rode Kruis gezorgd voor voorzieningen om regenwater op te vangen en voor een betere watervoorziening in Bainet. Hierdoor wordt in zo’n 70 procent van de dagelijkse waterbehoefte voorzien. Daardoor hoeven de kinderen minder vaak water te halen en hebben ze meer tijd voor huiswerk en spelen.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.