Nederland
helpt
Nepal

Minister Ploumen geeft startsein Nederland helpt Nepal

Minister Ploumen heeft vanochtend in de uitzending van Toine van Peperstraten op Radio 2 een tussenstand bekend gemaakt van €3.368.171 voor hulp aan de slachtoffers in Nepal. Daarmee heeft de minister het startsein gegeven van de Giro555-actie Nederland helpt Nepal.

 

Heel Nederland is vandaag welkom in De Hallen Studio’s in Amsterdam. Iedereen die afgelopen dagen een eigen actie is gestart voor de slachtoffers in Nepal mag zijn of haar actie komen presenteren. Ook wie al een cheque of opbrengst wil inleveren, is van harte welkom.

 

Kom naar De Hallen Studio’s in Amsterdam

 

De hele dag zijn er optredens in De Hallen Studio’s van artiesten als Maaike Ouboter en Douwe Bob. Verschillende bergsportverenigingen verzorgen demonstraties op de ter plekke opgebouwde klimmuur.

 

Nepalese gemeenschap

 

De Nepalese gemeenschap in Nederland is goed vertegenwoordigd vandaag. Een Nepalese dansgroep komt in klederdracht dansen; er is traditionele muziek van een Nepalese muziekgroep; een kok zal Nepalese hapjes verkopen.

 

Steunbetuiging aan vermisten

 

Speciaal voor mensen in Nederland die nog geen contact hebben kunnen krijgen met vermisten is er vandaag een ontmoetingsplek ingericht in De Hallen. Iedereen die steun wil betuigen aan de familie en vrienden van vermisten is van harte welkom.

Meet & greet met BN-ers: live en op social media

 

André van Duin, Anniko van Santen, Sophie Hilbrand, Klaas van Kruisten, Do, Victor Brand en Pernille LaLau zullen vandaag op een heel speciale manier helpen. Ze zullen mensen in het land persoonlijk bedanken voor hun actie via Facebook en Twitter. Je kunt de hele dag ook live volgen via Radio 2.

Kom in actie

 

Giro555, NPO, RTL, SBS en de regionale zenders roepen heel Nederland op om in actie te komen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hulp aan de slachtoffers in Nepal via Giro555. De actie Nederland helpt Nepal is vandaag gestart en zal nog de hele volgende week doorlopen.  

 

Inspiratie nodig?

 

Ga naar de Kom-in-actie-pagina van Giro555. Je kunt daar ideeën opdoen om zelf een actie te starten en je kunt je actie daar meteen aanmelden.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.