Help slachtoffers Syrië

Minister Ploumen: “Het dieptepunt van deze tragedie is nog niet in zicht. Extra hulp is nu nodig.”

Minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking bezoekt deze week Libanon om te praten over hulp voor de Syrische vluchtelingen in het land. Door het aanhoudende geweld in Syrië vluchten dagelijks duizenden mensen de grens over.

Steeds meer Syriërs zijn het slachtoffer van de burgeroorlog dat het land nu al twee jaar teistert. Vier miljoen mensen zijn direct afhankelijk van hulp; medicijnen, voedsel, drinkwater, dekens, kleding. “Het dieptepunt van deze tragedie is nog niet in zicht. Extra hulp is nu nodig om een grotere ramp te voorkomen”, aldus minister Ploumen.

Ploumen roept Nederlanders op “hun hart te laten spreken”. “Als Nederland kunnen we niet aan de zijlijn blijven staan. De situatie is buitengewoon schrijnend en dreigt nog veel erger te worden.”De honderdduizenden vluchtelingen in Libanon werden tot nu toe gastvrij opgevangen door de lokale bevolking. Echter, de grenzen van deze solidariteit zijn na twee jaar burgeroorlog bereikt. De SHO-actiecoördinator Jan Bouke Wijbrandi over de situatie in Libanon: “Eén op de vijf mensen in Libanon komt uit Syrië.” Driekwart van de Syrische vluchtelingen in Libanon zijn vrouwen en kinderen.

Vanavond presenteren Tijs van den Brink en Jeroen Pauw live vanuit Amsterdam het gezamenlijke VARA/EO-programma S.O.S. Syrië!, een informatief programma met aandacht voor de hulpverlening door de Samenwerkende Hulporganisaties in Syrië.

Hulp is mogelijk en keihard nodig. Help de miljoenen mensen in nood en geef vandaag nog op Giro555.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.