Nederland
helpt
Nepal

Minmaar Lama gebruikt opbrengst oogst voor bouw huis

Minmaar Lama (48 jaar) en haar man zijn boer. Samen hebben ze vier kinderen. Voor de aardbeving verbouwden zij maïs en gierst voor hun eigen levensonderhoud. De aardbeving verwoestte het huis van Minmaar en het gezin woont in een tijdelijk onderkomen. Daar kreeg Minmaar van Cordaid landbouwtraining. Minmaar: “Ik heb geleerd hoe ik buiten het maïs- en gierstseizoen andere gewassen kan verbouwen in een tunnelkas. Ik kreeg materialen om een eigen kas te bouwen en ben biologische tomaten, bloemkool en andere groenten gaan verbouwen.” Ze oogstte onder meer 500 kilo bloemkool en verkocht deze met andere groenten via een lokale boerencoöperatie op markten in de omgeving. Haar inkomsten wil ze gebruiken om een aardbevingbestendig huis te bouwen. “Dankzij Cordaid hebben ik en andere boeren er weer vertrouwen in dat we ons gezin kunnen onderhouden en een toekomst op kunnen bouwen.”

Bij de foto: Minmaar aan het werk in haar tunnelkas
Foto: Sony Adhikari, Cordaid

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.