Nederland
helpt
Sulawesi

Moeder Lusria: ‘We hebben nu onderdak en eten’

Honderden tenten staan in een groot open veld. In die tenten wonen duizenden mensen die op zoek zijn naar hoop. Eén van hen is Lusria (25). Haar huis werd volledig weggevaagd door de tsunami. Ze leeft nu met haar twee kinderen, haar moeder, zus en nichtje in een tentje in Pombewe, vlakbij de stad Palu. Bij hen in de tent wonen nog drie andere gezinnen.

Lusria vertelt: “De kinderen vinden het zwaar om hier te zijn, ze voelen zich vaak ziek. Overdag is het heet en ‘s nachts ijskoud. Er is weinig te eten. In het begin aten we hier alleen rauwe bananen. Zelf at ik niks zodat de kinderen iets meer hadden. Ik maak me zorgen over hun gezondheid.” Gelukkig hebben ze voorlopig onderdak, dankzij het uitdelen van tenten en dekens. Het is niet ideaal, met drie gezinnen in een tent. Maar het is beter dan onbeschermd in de buitenlucht slapen.

Ook worden voedselpakketten uitgedeeld. Lusria en haar kinderen hebben nu genoeg eten voor de komende weken. Ze kreeg een pakket met rijst, bonen, olie, suiker en zout. Ook voor schoon drinkwater wordt gezorgd. Dat geeft in ieder geval even verlichting, tot de wederopbouw kan beginnen en Lusria weer met haar kinderen in een huisje kan wonen.

Foto: World Vision
Lusria (paars shirt) met haar familie. 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.