Samen in actie
voor Beiroet

Nationale Actiedag en Giro555-‘collectebus’ voor Beiroet


De Nationale Actiedag voor Beiroet gaat op vrijdag 14 augustus om 7 uur ’s morgens van start. In Studio 47 in Hilversum wordt een actiecentrum ingericht dat de hele dag via een livestream te volgen is.

Daarnaast zal er een Giro555-‘collectebus’ door het land rijden om geld op te halen en actievoerders in beeld te brengen.

De Samenwerkende Hulporganisaties vragen de hele dag steun voor de hulpverlening aan de bevolking van Beiroet. Er is inmiddels €2,2 miljoen euro opgehaald. De actiedag wordt gesteund door de NPO, RTL, Talpa Network en Facebook.

Geef nu button

Verslag via livestream

Vanwege de coronamaatregelen zal de actiedag een ander karakter hebben dan voorgaande Actiedagen. Via een livestream wordt rechtstreeks verslag gedaan over het verloop van de actie. In het actiecentrum zullen BN’ers, afgevaardigden van de Libanese gemeenschap, hulpverleners, de Giro555-actievoorzitter en anderen aanwezig zijn.

Optredens en belpanel

Tijdens de actiedag worden er optredens gegeven door Libanese en Nederlandse artiesten. Een klein aantal Bekende Nederlanders bemant het belpanel in het actiecentrum. Ook de tussenstanden en de eindstand worden in het actiecentrum bekendgemaakt. Het actiecentrum is helaas niet toegankelijk voor het publiek.

Geef nu button
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.