Stop de ebola-ramp

Nationale Actiedag met presentatoren Nance en Rik van de Westelaken en vele BN’ers in het belpanel

Sascha Copinga (9 jaar) is vrijdag om 6.00 uur de eerste die het geld van haar eigen inzamelingsactie komt aanbieden aan Giro555, in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Haar moeder keert later die dag terug uit ebola-gebied. Daarmee geeft Sascha de start aan het belpanel met Bekende Nederlanders, dat tot 0.00 uur geopend blijft om inzamelingen aan te nemen voor hulp aan slachtoffers van ebola.

De hele dag kunnen mensen in Nederland bellen om een gift over te maken met mensen als Nicolette van Dam, Claudia de Breij, Natasja Froger, Sander de Kramer, Froukje de Both, Ntjam Rosie, Jan Kooijman, Anita Witzier, Rob Geus, Emile Ratelband, Elle van Rijn, Celine Huijsmans en bijvoorbeeld Margot Ribberink. Ook nemen olympische roeisters deel aan het panel als ook bijvoorbeeld mensen van RIVM en directeuren van de hulporganisaties.

De presentatie is in handen van Rik van de Westelaken (NOS) en Nance (RTL). Ook zal NOS-nieuwslezer Rachid Finge updates geven over de media berichtgeving op social media over de actie en zullen gesprekken worden gevoerd met hulpverleners en andere betrokkenen uit het rampgebied. Op NPO1 zal 12 keer speciale zendtijd  worden vrijgemaakt voor ebola-bulletins, met nieuws uit het rampgebied en gesprekken met de panelleden.

Vanuit alle publieke en commerciële zenders wordt de hele dag live geschakeld, voor tussenstanden, gesprekken met de belpanelleden en voor sfeerbeelden. Bijvoorbeeld door Koffietijd, Pauw, RTL Boulevard, The voice of Holland, RTL Late Night, Hart van Nederland en in de vroeg en de late uitzending van Shownieuws.

NPO Radio 2 zendt de hele dag uit vanuit Beeld en Geluid en zal geregeld aandacht besteden aan de actiedag. Ook de andere publieke radiozenders staan die dag in het teken van de actiedag tegen ebola. Ook BNR is de hele dag aanwezig met uitzendingen van Wilfred Genee. SkyRadio heeft laten weten de hele dag aandacht te besteden aan de actie.

De laatste voorlopige eindstand van die dag wordt om 23.45 uur bekend gemaakt.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.