Stop de ebola-ramp

Nationale Actiedag van start, tussenstand: 4.522.778 euro

Om precies 06.00 uur gaf de negenjarige Sasha Copinga in Beeld en Geluid het startsein voor de grote inzamelingsactie Stop Ebola van Giro555. Met een druk op de knop maakte zij het tot dusver ingezamelde bedrag bekend: 4.522.778 euro.

Sasha’s moeder Sabine Copinga reist op dit moment terug van een drieweeks verblijf in Liberia, waar zij voor Giro555 verhalen optekende over de slachtoffers van de ebolaramp. Deze verhalen brachten dochter Sasha ertoe om zelf op haar school een inzamelingsactie te organiseren. Ze stuurde een mail aan de leerlingen over de noodzaak van actie tegen ebola. Zij overhandigde de doos met ruim honderd euro aan actievoorzitter Giro555 Henri van Eeghen, die zei: “Ik ben dankbaar dat we met zoveel mensen in Nederland deze actiedag mogelijk maken voor de slachtoffers van ebola in West-Afrika. Ik roep iedereen in Nederland op te bellen met het nummer 0800-11 12 en te geven aan Giro555.”

Eerste bekende namen in het belpanel

Radio 1 presentator Anniko van Santen is de eerste bekende Nederlander die plaatsneemt in het Giro555-belpanel in Beeld en Geluid op het Mediapark, het zenuwcentrum van de inzamelingsactie Stop Ebola. Tientallen andere BN-ers – politici, presentatoren, bestuurders en DJ’s – volgen later vandaag. Vanaf 05.55 uur ’s ochtends tot middernacht kan het publiek bellen naar het speciale telefoonnummer 0800-11 12 om te doneren voor de slachtoffers van deze vreselijke ziekte. Alle radio- en televisiezenders zullen de hele dag live schakelen met dit zenuwcentrum van Giro555 en verslag doen van de actie. Tegen middernacht schakelen alle zenders live over naar het belpanel voor de bekendmaking van het voorlopige eindbedrag van deze actie.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.