Samen in actie
voor Beiroet

Nationale Actiedag voor Beiroet op vrijdag 14 augustus


Op vrijdag 14 augustus is er een Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet. De Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555, vragen de gehele dag steun voor de hulpverlening aan de Libanese bevolking. NPO, RTL, Talpa Network en Facebook ondersteunen de actiedag. Er is inmiddels €2,2 miljoen euro opgehaald.

Vanwege de coronamaatregelen zal de actiedag er anders uitzien dan eerdere Giro555-actiedagen. Een groot deel van de dag zal online plaatsvinden. In Hilversum wordt een klein actiecentrum ingericht en via een livestream is te volgen wat er in het actiecentrum gebeurt. Er wordt rechtstreeks verslag gedaan vanuit het centrum over het verloop van de actie. Ook de tussenstanden en de eindstand worden gecommuniceerd. Het actiecentrum is helaas niet toegankelijk voor het publiek.

Geef nu button

Betrokkenheid Nederlands publiek

Actievoorzitter Garance Reus: “Het is natuurlijk heel spannend om in coronatijd actie te voeren. We zijn beperkt in de mogelijkheden, maar we gaan er toch een hele mooie dag van maken en verwachten desalniettemin grote betrokkenheid van het Nederlandse publiek. Voor onze hulpverlening in Beiroet, maar vooral voor de slachtoffers, is de steun vanuit Nederland heel erg belangrijk.”

Half miljoen kinderen ondervoed

De ramp heeft sinds de dag van de explosie tenminste 154 mensen het leven gekost, meer dan 5.000 mensen zijn gewond geraakt en honderden worden nog steeds vermist. Bovendien zijn 300.000 mensen ontheemd. Alleen al in Beiroet dreigen nu een half miljoen kinderen ondervoed te raken. De situatie in Libanon is al langere tijd fragiel.

Hulp hard nodig

Er is nu na de ramp een grote behoefte aan drinkwater, eten, medicijnen en onderdak. De samenwerkende hulporganisaties bieden slachtoffers naast voedsel, medische hulp en onderdak ook psychosociale steun. De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf, of via lokale partners, in het gebied aanwezig om te helpen waar ze kunnen. Hulp is nog steeds heel hard nodig. Geef daarom nu voor de slachtoffers in Beiroet.

Geef nu button
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.