Stop de ebola-ramp

Nederland blijft betrokken bij slachtoffers ebola-ramp

De Nationale Actieweek mag voorbij zijn, maar Nederland gaat door met actievoeren voor ‘Stop de ebola-ramp!’. Tot 1 februari 2015 komen alle donaties op Giro555 ten goede aan de slachtoffers van de ebola-ramp in West-Afrika. Een greep uit de acties in december:

Leerlingen van OBS De Horizon in de Asten waanden zich even wereldsterren. Ze speelden Band Aid 30 na in een professionele studio om aandacht te vragen voor ebola. Het resultaat is sterrenstatus waardig.

 

De kerststukjes van Lukas en Suze zijn een succes en nog steeds verkrijgbaar. Ze hebben zelfs hun streefbedrag van 300 euro al ruim gehaald, met een laatste tussenstand van 396 euro.

Eveline Minnee doet 6 december mee met de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen Twirl en bedacht een actie voor Giro555: “Ik heb mensen gevraagd om mij te willen sponsoren en wel op de volgende 2 manieren: 1) bij elke plaats dat ik omhoog klim (uitgaande van positie 75 op dit moment) sponsort u een bepaald bedrag met als u dat wenst een maximum; 2) door middel van een vast bedrag, ongeacht de uiteindelijke plaatsing.”

 

Nationale Actiedag groot succes

Tijdens de Nationale Actiedag van 28 november brachten veel actievoerders hun donatie persoonlijk naar Beeld en Geluid in Hilversum. Bekijk hieronder een compilatie van die bijzondere momenten:

De strijd is nog niet gestreden

Actievoeren is nog steeds nodig, want de ebola-ramp in West-Afrika blijft zich uitbreiden. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn nu meer dan 16.000 mensen besmet met het ebola-virus en zijn bijna 7000 mensen overleden. Die aantallen zijn de afgelopen week snel gegroeid. Hulporganisaties achter Giro555 werken onder andere aan veilige begrafenissen, behandelingen van patiënten, voorlichting & preventie en noodonderwijs voor kinderen in het rampgebied. Klik hier voor een volledig overzicht.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.