Samen in actie
voor Beiroet

Nederland doneert €2,2 miljoen in eerste 72 uur

Nederlanders hebben in de eerste 72 uur na het openen van Giro555 €2.200.804 gedoneerd voor de slachtoffers van de explosie in Libanon. 

Geef nu button

Marcel van der Steen van Giro555 vanuit Beiroet: “Ik ben hier nu enkele dagen en wat hier gebeurd is en waar de inwoners van Beiroet mee geconfronteerd worden, is nog steeds niet te bevatten. Fantastisch dat de noodhulpverlening in volle gang is en dat de lokale bevolking, daar waar dat kan, keihard meehelpt.”

Afhankelijk van humanitaire hulp

Volgens de VN was 75 procent van de Libanezen al afhankelijk van humanitaire hulp voor de explosie van afgelopen dinsdag. Een derde van de bevolking was hun baan kwijt en een miljoen mensen leefde onder de armoedegrens. Deze cijfers zullen alleen maar verslechteren als gevolg van de explosie.

Hulpverleners werken de klok rond

Hulpverleners van de organisaties achter Giro555 en hun lokale partners werken de klok rond om noodhulp te verlenen in het gebied. Er wordt medische zorg geboden en onderdak geregeld. Duizenden gezinnen die hun huis zijn verloren, worden ondergebracht in noodopvang, waar zij water, eten en toiletartikelen krijgen. Gezinnen onder de armoedegrens ontvangen financiële steun.

Jongeren helpen mee
Ook bieden hulpverleners psychosociale steun aan jongeren en is er een hulplijn geopend voor kinderen. Jongeren die normaal gesproken begeleid worden door hulporganisaties, helpen nu mee met puin ruimen. Hulpteams worden ondersteund met water en voedsel.

Bedankt
Giro555 bedankt iedereen die al gedoneerd heeft! De nood is echter ontzettend hoog, Libanezen hebben nu hulp nodig en ook de komende tijd zal dit nog hard nodig zijn. Geef ook!

Geef nu button
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.