Droogte Hoorn van Afrika

Nederland in actie tijdens de ‘Week voor de Hoorn’

Help de Hoorn van Afrika met je gift aan Giro555De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) roepen de eerste week van augustus uit tot actieweek. In de ‘Week voor de Hoorn’ zetten van 1 tot en met 7 augustus bedrijven en particulieren zich massaal in voor de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika.

Bij de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) melden zich dagelijks vele bedrijven en particulieren met initiatieven om geld in te zamelen voor Giro 555. Deze initiatieven komen tot een hoogtepunt in de Week voor de Hoorn, waarin heel Nederland aandacht vraagt voor de 10 miljoen door hongersnood bedreigde mensen in Kenia, Ethiopië en Somalië. Volgens de VN is er in delen van Somalië nu al sprake van een hongersnood.

Inmiddels staat de teller van Giro 555 op ruim 5 miljoen euro. “We merken dat de actie echt gaat leven onder de Nederlandse bevolking”, zegt Marinus Verweij, actievoorzitter van de SHO. “Steeds meer bedrijven en particulieren weten ons te vinden en dragen hun steentje bij.”

Het VARA Radio 2-programma ‘De Heer Ontwaakt!’ maakt vrijdag 22 juli een bijzondere uitzending voor Afrika. Op de drukste dag van het jaar voor Schiphol komt de ochtendshow van Sander de Heer live vanaf de overvolle luchthaven. ‘De Heer Ontwaakt!’ roept reizigers op om voor hun vakantie nog een donatie te doen op Giro 555.

De giften op Giro 555 blijven hard nodig. Het is in verschillende gebieden in de Hoorn van Afrika de afgelopen zestig jaar niet zo droog geweest. In vluchtelingenkampen is behoefte aan voedsel, water en medische zorg. Bestaande voedsel- en waterprojecten moeten worden uitgebreid om inwoners beter voor te bereiden op langdurige droogtes. In de ‘Week voor de Hoorn’ vragen de SHO samen met bedrijven en particulieren nog meer aandacht voor de slachtoffers van de droogte in Oost-Afrika.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.