Nederland komt in actie

Overal in Nederland komen mensen in actie om geld in te zamelen voor giro555.  Voor zowel noodhulp als wederopbouw na de tyfoon Haiyan in de Filipijnen is veel geld nodig.

Een fotograaf veilt foto’s, een webshop korsetten. Een deurwaarderskantoor in Rotterdam heeft toegezegd een donatie te doen per opdracht die zij dit jaar binnenkrijgen. Een muntenhandelaar in Amsterdam wil een bijdrage storten voor buitenlandse munten die hij krijgt toegestuurd. Ook staan er inzamelbakken voor de munten in de regio Amsterdam. In Roermond heeft een trainer improvisatietheater de opbrengst van zijn teambuildingstrainer aan giro555 beloofd. Verschillende cabaretiers, waaronder Dolf Jansen, Sara Kroos en Freek de Jonge, hebben toegezegd de opbrengst van hun optreden beschikbaar te stellen voor de slachtoffers. En Iza zal samen met haar moeder zelfgemaakte sleutelhangers verkopen.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben sinds maandag giro555 geopend voor noodhulp aan de slachtoffers van tyfoon Haiyan. Steeds meer hulpteams trekken het rampgebied in om de noden te onderzoeken en hulp te verlenen. De SHO vraagt het Nederlandse publiek om financiële steun.

Meld hier uw actie!

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.