Stop de ebola-ramp

Nederland meest vrijgevig bij ebola-ramp

In vergelijking met andere nationale acties tegen de ebola-ramp  is Nederland het meest vrijgevige land. De nationale actie in Engeland van het Disasters Emergency Committee (DEC) heeft na 31 dagen actievoeren meer dan 26 miljoen euro opgeleverd. Dat is omgerekend 41 eurocent per hoofd van de bevolking. In Canada haalde de ‘Humanitarian Coalition’ 1,5 miljoen euro op na 73 dagen actievoeren.

Deze grafiek is gebaseerd op de gepubliceerde tussenstanden van nationale acties tot 1 december 2014. 

De laatste tussenstand van de Giro555 actie ‘Stop de ebola-ramp!’ staat nu boven de 8 miljoen euro. Die teller zal nog verder oplopen tot het einde van de actie op 1 februari 2015.  Daarmee is het, na de actie voor de Hoorn van Afrika in 2011, de succesvolste Nederlandse actie ooit voor een langzaam ontwikkelende ramp met een gemiddelde donatie van 0,484 euro per hoofd van de bevolking.

Van de nationale acties in Duitsland (Aktion Deutschland Hilft) en Zweden (waar een SMS-actie op radiostations plaatsvond) zijn geen tussenstanden beschikbaar.

 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.