Nederland
helpt
Sulawesi

UPDATE: Nederland bedankt!

“Ik ben trots op de hartverwarmende reacties van Nederland” zei Marinus Verweij toen de voorlopige eindstand van de actiedag bekend werd. Nederland bracht tot nu toe ruim 11 miljoen euro bij elkaar voor de getroffenen op Sulawesi.

De actiedag werd om 12 uur geopend door Dionne Stax en Martin Garrix. Frits Sissing presenteerde de dag. Gedurende de dag gaven bekende Nederlanders volop workshops en optredens. Zo trad de winnaar van The Voice Senior, Jimi Bellmartin op, was Mei Li Vos aanwezig en hield Gerrit Hiemstra een minicollege over het weer. Naast deze namen gaven ook Dolf Jansen, Rob Dekay, Arash Aazrami, Ray Smith en Pieter Broertjes acte de présence. In de avond kookte Danny Jansen, chefkok van 24Kitchen, traditioneel Indonesisch eten, gaven Nick & Simon een huiskamerconcert en traden Trijntje Oosterhuis en Kris Kross Amsterdam op. 

Verder kon je via Virtual Reality ervaren hoe het is om als hulpverlener op een rampplek te zijn. Ook kon je in ruil voor een donatie in de Ziggo eBattle F1 trailer racen in de auto van Max Verstappen. 

Radio en televisie deden de hele dag verslag en schakelden regelmatig met hulpverleners in Sulawesi. Een belpanel zat klaar om giften te noteren. Gedurende de dag namen onder andere Shelly Sterk, Nazmiye Oral, Dolf Jansen, Hakim Traïdia, Hein van der Heiden, Klaasje Meijer (K3), Romana Vrede, Jaap Spijkers en Viggo Waas de telefoon op.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.