Stop de ebola-ramp

Nicolette van Dam maakt nieuwe tussenstand bekend: 6.156.669 euro

Zojuist maakte Nicolette van Dam in RTL Boulevard de tussenstand bekend van de Nationale Actie. Om 19 uur was 6.156.669 euro binnen.
Meer dan 200 lijnen staan inmiddels open voor het belpanel, dat overstelpt wordt met reacties uit het hele land. Veel Nederlanders hebben moeite het nummer te bereiken. Het afgelopen half uur is meer dan 3000 keer gebeld met het nummer 0800 11 12. Mensen die voicemail krijgen wordt gevraagd het later nog eens te proberen. Ook via www.giro555.nl kunnen machtigingen voor donaties worden afgegeven en via de eigen bank kan gedoneerd worden op: IBAN: NL08 INGB 0000000 555.
  
‘Deze nu al heel bijzondere dag gaat een spannende avond tegemoet,’ zegt actievoorzitter Henri van Eeghen vanuit het actiecentrum in Beeld en Geluid in Hilversum. ‘Vanuit heel Nederland zijn kinderen, bedrijven en organisaties in actie gekomen om geld in te zamelen. Onder andere Ron Brandsteder, Anita Witzier, Emile Ratelband en Nicolette Kluijver nemen de telefoon op voor Nederlanders die geld willen doneren voor de slachtoffers van ebola.’
Om 21.37 uur wordt de volgende tussenstand bekend gemaakt tijdens de live uitzending van de Voice of Holland. Ook in RTL Late Night wordt veel aandacht besteedt aan de Nationale Actie. Iets voor elven wordt in Hart van Nederland de laatste tussenstand bekend gemaakt waarna rond 23.45 uur alle zenders live schakelen naar Beeld en Geluid voor de eindstand.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.