Help slachtoffers Syrië

Nieuw vluchtelingenkamp Azraq in Jordanië open voor Syriërs

In Jordanië werd op 30 april het nieuwe Azraq vluchtelingenkamp geopend. Dit kamp zal bescherming bieden aan een eerste 51.000 Syrische vluchtelingen. De site kan worden uitgebreid tot 130.000 vluchtelingen in totaal. Het kamp, in welke SHO-deelnemers World Vision en CARE actief zijn, is mede met Giro555 geld gefinancierd.

Op dit moment zijn er bijna 600.000 geregistreerde Syrische vluchtelingen in Jordanië. Het Za’atari vluchtelingenkamp herbergt momenteel ongeveer 100.000 vluchtelingen, en loopt vol. Het aantal mensen dat de grens overkomt in Jordanië is met 50 procent toegenomen sinds het begin van het jaar tot een gemiddelde van ongeveer 600 per dag. Het nieuwe kamp Azraq zal van vitaal belang zijn om levensreddende hulp en bescherming te bieden aan nieuwe vluchtelingen die de grens over komen om de oorlog te ontvluchten.

CARE zal onder andere de vier gemeenschapscentra, waarvan één met SHO geld gefinancierd, gaan runnen in het Azraq kamp. In deze centra kunnen kwetsbare vluchtelingen een veilige haven vinden. Ondermeer vrouwen kunnen hier psychosociale ondersteuning ontvangen, deelnemen aan recreatieve activiteiten, en ook nieuwe vaardigheden leren, zoals hoe om te gaan met stress of de opvoeding van hun kinderen.

World Vision heeft recent vier waterstations gebouwd, die plaats bieden aan zeven watertanks. Dit betekent schoon drinkwater voor 30.000 mensen. Daarnaast heeft World Vision 2.000 toiletten en doucheruimtes gebouwd. Nu het kamp open is, onderhoudt World Vision de infrastructuur en promoten ze het belang van hygiëne bij de Syrische kinderen.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.