Stop de ebola-ramp

Nieuw WHO-rapport over ebola: bijna 18.000 mensen besmet

Het aantal met ebola besmette mensen in Sierra Leone stijgt nog steeds. In Liberia lijkt het aantal besmette mensen te stagneren en in Guinee stijgt het aantal besmette mensen licht. Dit blijkt uit het meest recente rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van 10 december. Inmiddels zijn er 17.942 mensen besmet geraakt en 6.388 doden te betreuren.

‘Het ebolavirus dat rondwaart in West-Afrika is nog lang niet verslagen’, waarschuwt directeur-generaal Margaret Chan van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Hoewel in sommige delen van de zwaarst getroffen landen de situatie verbetert, loopt de ziekte nog altijd voor op de pogingen haar in te dammen. Chan: ‘Er is geen tijd om achterover te leunen’.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.