Help slachtoffers Filipijnen

Nieuwe brug in aanbouw voor de schoolkinderen in Corron

Enthousiasme om nieuwe brug

“Bedankt, Nederland en Cordaid, we kunnen niet wachten om over deze brug te lopen!” Argel (12 jaar) en Arnie (13 jaar) Labog, neefjes van elkaar, wonen in het afgelegen deel van Barangay Banuang Daan op de Filipijnen. Ze vertellen aan SHO-deelnemer Cordaid hoe blij en enthousiast ze zijn over de in aanbouw zijnde ‘Dekembad’ voetgangersbrug . Eén van de wederopbouwprojecten na tyfoon Haiyan, dat dankzij Giro555-geld kan worden gerealiseerd.

“Een van de ergste dingen die we elke dag ervaren  is het oversteken van de stroom om naar school te gaan,” zei Arnie. “Als het regent, hebben we geen andere keuze dan door het water te lopen. Als we dat niet doen, missen we een dag les op school waarin we kunnen leren.”

“We zijn erg dankbaar voor de bouw van deze Dekembad Voetgangersbrug. “We hoeven niet meer langs de klif naar beneden te klauteren en te  zwemmen in de modder als het eenmaal klaar is” zei Argel gelukkig.

Argel en Arnie zijn twee van de mensen die zullen profiteren van de Dekembad Voetgangersbrug. De brug is een van de Resilient Community Infrastructure Projecten in Barangay Banuang Daan. Naast het helpen van de kinderen naar school, vormt deze brug een belangrijke doorgang naar de afgelegen gebieden van Banuang Daan. De gemeenschap zal eindelijk veilig de gevaarlijke rivier kunnen oversteken in tijden van stormen en overstromingen. De bouw wordt in augustus 2014 afgerond.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.