Samen in actie
voor Beiroet

Hulporganisaties bieden eerste noodhulp in Beiroet

De hulporganisaties achter Giro555 zijn druk bezig met het verlenen van noodhulp in Beiroet. Door de verwoestende explosie zijn meer dan honderd mensen overleden, er zijn duizenden mensen gewond en ruim 300.000 mensen zijn dakloos geraakt.

De gevolgen van de explosie in Beiroet zijn enorm. Heel veel mensen hebben nu dringend hulp nodig. Om de coördinatie van de hulp te bevorderen en de hulpverlening zo effectief mogelijk te laten verlopen, werken de hulporganisaties achter Giro555 samen met lokale partnerorganisaties.

Geef nu button

Medische hulp

In de eerste uren na de explosie zijn er ambulances en reddingsteams uitgerukt om medische hulp te verlenen en te zoeken naar slachtoffers onder het puin. Omdat ziekenhuizen in Beiroet verwoest of overvol zijn, is er veel behoefte aan medische hulpverlening. Hulporganisaties achter Giro555 delen medicijnen uit en zorgen ervoor dat gewonden bijvoorbeeld ook naar ziekenhuizen buiten de stad vervoerd worden.

Water, eten en onderdak

In een straal van 8 kilometer vanaf de explosie is er schade. Ontzettend veel mensen zijn getroffen door de omvang van deze ramp. Maar liefst 300.000 mensen zijn dakloos geworden en hebben onderdak nodig. Doordat de hele haven en bijbehorende infrastructuur van Beiroet is vernietigd, is er ook een groot tekort aan voedsel en water. De organisaties achter Giro555 helpen door water en eten uit te delen en tijdelijk onderdak te regelen voor mensen die hun huis zijn kwijtgeraakt.

Handzeep en mondkapjes

Vanwege de coronapandemie is het belangrijk om mensen ook te beschermen tegen corona. Daarom delen hulporganisaties ook hygiënekits uit met onder andere desinfectiemiddel, handzeep en mondkapjes.

Psychische hulp

Bovendien zijn veel mensen in shock door de gevolgen van de ramp; kinderen zijn hun ouders kwijtgeraakt en mensen hebben familieleden en vrienden verloren. De hulporganisaties achter Giro555 richten zich daarom ook op het bieden van psychische hulp, zowel aan kinderen als volwassenen, enhelpen waar mogelijk bij het herenigen van families.  

De hulporganisaties doen er de komende tijd alles aan om zoveel mogelijk noodhulp te bieden aan de slachtoffers van deze vreselijke ramp en om de bewoners van Beiroet te ondersteunen in hun behoeftes. Uw hulp is daarbij hard nodig. Geef nu.

Geef nu button
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.