Help slachtoffers Syrië

Noodhulp voor Syrische slachtoffers met giften Nederlands publiek

Hulpverleners zijn aan de slag met het geld dat Nederlanders de afgelopen weken overmaakten aan Giro555. Zij gebruiken de giften voor bijvoorbeeld medische zorg, eten en drinkwater voor slachtoffers van de burgeroorlog.

Geld van Giro555 is bijvoorbeeld ingezet voor de aanschaf van medicijnen en medische apparatuur voor drie mobiele klinieken in Syrië. Ook zorgen hulpverleners voor eten, dekens en matrassen voor bewoners en vluchtelingen in Homs, Aleppo en Damascus.

Syrische vluchtelingen die net de grens oversteken naar Libanon krijgen van lokale organisaties bonnen om in hun eerste levensbehoeften te voorzien, bijvoorbeeld voor eten en luiers. In Jordanië gaat het geld naar opvang van kinderen uit vluchtelingenfamilies, zodat zij naar school kunnen gaan en begeleiding krijgen bij het verwerken van hun oorlogstrauma’s.

Op dit moment is de tussenstand op het gironummer 3,7 miljoen euro en de actie loopt nog door. “Wij zijn dankbaar voor het geld dat Nederlanders tot nu toe hebben overgemaakt. Maar de ramp is groot: miljoenen mensen hebben hulp nodig. Daarom blijven we oproepen: stort op giro555. Wij kunnen alle giften gebruiken”, aldus Jan Bouke Wijbrandi, voorzitter van de actie “Help Slachtoffers Syrië” van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.