Droogte Hoorn van Afrika

Noodhulpteam World Vision helpt ondervoede kinderen

SHO-deelnemer World Vision heeft vier getrainde noodhulpteams klaar staan die direct kunnen vertrekken als er ergens een ramp is. Tijdens de droogte in de Hoorn van Afrika is er vanuit World Vision direct een noodhulp team naar het gebied gestuurd, waarbij de eerste hulpverlening vooral gericht is op kinderen.

In het video-verslag vertelt Mindy Mizell over de complexe situatie in de Hoorn van Afrika en laat zien wat World Vision doet. Miljoenen mensen zijn afhankelijk van hulp. Moeder Nawo: “Ik hoorde dat World Vision hier ondervoede kinderen helpt. Vandaag kreeg mijn dochter Plumpy Nut: speciaal eten vol voedzame stoffen, calorieën en vitamines. Het geeft haar weer kracht.”

Alleen noodhulp is niet genoeg en daarom werkt World Vision daarnaast ook aan duurzame ontwikkeling in het gebied. Kijk mee en zie hoe uw gift daadwerkelijk verschil maakt.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.