Samen in actie
voor Oekraïne

De ramp

Sinds februari 2022 ligt het leven van miljoenen Oekraïners, waaronder veel kinderen, overhoop. Door het geëscaleerde conflict zijn miljoenen mensen ontheemd en gevlucht voor het geweld. Zij hebben alles achter moeten laten. De situatie is uitgelopen op een ongekende humanitaire crisis.

Bijna 8 miljoen Oekraïners zijn gevlucht naar buurlanden zoals Polen en Roemenië. De materiële schade is groot en het dagelijks leven wordt ernstig bemoeilijkt door kapotte infrastructuur. Omdat de noodtoestand is afgekondigd en mannen tussen de 18 en 60 jaar moeten blijven om te vechten, staan veel ontheemde vrouwen en kinderen er alleen voor.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 hebben de handen ineen geslagen en roepen Nederland op om te doneren voor mensen die hard getroffen worden door het conflict. Er is behoefte in Oekraïne en omringende landen aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig. Het ingezamelde geld kan hen voorzien van levensreddende noodhulp.

Geef nu button

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.