Help slachtoffers Filipijnen

Olivier is weer beter

Olivier uit Libongao overleeft tyfoon Haiyan, maar is ernstig ondervoed. Het jongetje wordt met longontsteking opgenomen in het ziekenhuis in Ormoc. In dit ziekenhuis heeft de organisatie International Medical Corps een speciale afdeling opgezet voor acuut ondervoede kinderen met medische aandoeningen. UNICEF steunt de afdeling door extra voedzame therapeutische voeding en medisch personeel te leveren. Zoals veel ernstig ondervoede kinderen heeft Olivier een groei- en ontwikkelingsachterstand. Het jongetje is bijna drie jaar, maar kan niet lopen of staan zonder hulp. Sinds zijn opname in het ziekenhuis is Olivier aanzienlijk aangekomen en gegroeid. Toch blijft hij nog een poos onder controle staan, ook nu hij weer thuis is. “Ik ben zo ontzettend blij en dankbaar dat Olivier weer beter is!”, verzucht zijn moeder Erma.

Foto: ACF/Shyria Almia
Olivier is weer thuis, maar nog wel onder behandeling.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.