Nederland
helpt
Nepal

Opnieuw een zware aardbeving in Nepal

Paniek in de straten van Kathmandu nadat dinsdagmiddag om 12:45 uur (plaatselijke tijd) Nepal opnieuw getroffen werd door een zware aardbeving en 2 naschokken. De beving met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter volgt op de zware aardbeving van zeventien dagen geleden.  Volgens de eerste berichten zijn er 34 doden en 1.066 gewonden gevallen. Exacte aantallen en de omvang van de schade zijn nog niet bekend. Duidelijk is wel dat de hulpoperatie verder opgeschaald zal moeten worden.

De vorige beving was ten westen van Kathmandu, het epicentrum van deze aardbeving lag bij Namche Bazar, ten oosten van de hoofdstad dichtbij de Mount Everest. Schokken zijn gevoeld tot in Dehli (India) en Dhaka (Bangladesh).

Deze tweede aardbeving is opnieuw een klap voor de al zwaar getroffen bevolking van Nepal. Een ramp op een ramp.

De Nationale Actie ‘Nederland helpt Nepal’ is opgeschaald, nu het land opnieuw door een zware aardbeving is getroffen. Op radio en televisie zullen deze week nieuwe spots worden uitgezonden om de mensen op te roepen om te storten op Giro555.

“Het is een ramp op ramp. Hulp is meer dan ooit nodig”, zegt actievoorzitter Gijs de Vries. De hulp komt ten goede aan mensen die al eerder getroffen waren door de aardbeving en aan slachtoffers van de nieuwe nieuwe beving.

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.