Help slachtoffers Syrië

Oranjekerk Amsterdam verwelkomt koning met speciale gasten

De Oranjekerk in Amsterdam, in het hart van de Pijp, doet haar naam eer aan en vierde de inhuldiging van de nieuwe koning op 30 april op een hele speciale manier.

De kerk ontving in haar toren hele bijzondere gasten: de gierzwaluwen. Zij worden ook wel Koninginnedagvogels genoemd, omdat zij ieder jaar op 30 april naar Nederland terugkeren. De gierzwaluwen nestelen ook in Syrië.

Gierzwaluwen vliegen de hele wereld over en hebben geen boodschap een grenzen. Juist deze gasten wil de Oranjekerk op Koninginnedag als zij in Nederland terugkeren, daarom van harte welkom heten.

Met de gierzwaluwenactie wil de Oranjekerk de solidariteit van de bevolking van de Pijp en van Amsterdam met de mensen van Syrië vergroten, met name met die mensen die van huis en haard verdreven zijn en voorlopig geen zicht hebben op terugkeer.

De Oranjekerk roept mensen op zich in te zetten voor de vluchtelingen van Syrië en een gift te doen op Giro555. De kinderen van de Oranjekerk gaven het startsein voor de actie met een brief aan de nieuwe koning waarin zij hem en de nieuwe koningin attenderen op de speciale koninklijke gasten en hun boodschap van solidariteit.

De gierzwaluwen vliegen door
Het gaat goed met de actie. Daarom stand ook Bevrijdingsdag in het teken van de gierzwaluwen. Deel de vrijheid, met alle onvrije mensen in Syrië, door hen te ondersteunen met een financiële bijdrage. De gierzwaluwen blijven doorvliegen voor Syrië zolang ze in de toren van de Oranjekerk nestelen en nog in Nederland zijn. Dat is zo’n 100 dagen, dus tot begin augustus. Voor meer info en voor de nieuwe brief aan de koning, mail naar: [email protected].

Met de actie hoopt de Oranjekerk veel geld op te halen voor de Syrische vluchtelingen.

Klik hier voor meer informatie, of neem een kijkje op www.beleefdelente.nl/gierzwaluw waar je de zwaluwen live kunt volgen. Goed nieuws: vandaag is de eerste vogel op het nest gekomen!

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.