Wie we zijn

Giro555 komt in actie bij uitzonderlijke rampen. Dan verbindt Giro555 de 11 samenwerkende hulporganisaties met bedrijven, omroepen en zenders, (social) media, scholen, geloofshuizen en sportverenigingen in heel Nederland. En voeren we samen een Nationale Actie om geld in te zamelen voor de overlevenden. Samen komen we in actie voor noodhulp.

Tijdens een Nationale Actie richten de samenwerkende hulporganisaties één actiecentrum op. Vanuit die locatie communiceren we gezamenlijk met het Nederlands publiek. We gebruiken dezelfde oproep, delen woordvoerders en gebruiken één rekeningnummer om giften te verzamelen. Zo houden we met Giro555 actiekosten laag, voorkomen we onnodige onderlinge competitie en zorgen we dat zoveel mogelijk mensen in Nederland zo eenvoudig mogelijk geld kunnen doneren. We stellen ons campagnemateriaal beschikbaar zodat iedereen kan aansluiten en ook in actie kan komen voor noodhulp. Met deze gezamenlijke inspanning zorgen we dat we zoveel mogelijk mensen, die door de ramp getroffen zijn, kunnen helpen.

Tijdens en na een actie houdt Giro555 het Nederlandse publiek voortdurend op de hoogte over de ramp, de hulpverlening en de bestedingen van het gedoneerde geld.

Giro555 – Stichting Samenwerkende Hulporganisaties
Giro555 is een initiatief van de 11 samenwerkende hulporganisaties: CARE Nederland, Cordaid, Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan International, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Statuten en jaarrekeningen
De statuten, het organisatiereglement (also available in English) en het actiereglement (also available in English) van Giro555 zijn formeel vastgelegd binnen de stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Ieder jaar publiceert Giro555 haar door een accountant gecontroleerde jaarrekening.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie