Wie we zijn

Giro555 komt in actie bij uitzonderlijke rampen. Dan verbindt Giro555 de 11 samenwerkende hulporganisaties met bedrijven, omroepen en zenders, scholen, geloofshuizen en sportverenigingen in heel Nederland. En voeren we samen een Nationale Actie om geld in te zamelen voor de overlevenden. Want samen redden we meer levens.

Tijdens een Nationale Actie richten de samenwerkende hulporganisaties één actiecentrum op. Vanuit die locatie communiceren we gezamenlijk met het Nederlands publiek. We gebruiken dezelfde oproep, delen woordvoerders en gebruiken één rekeningnummer om giften te verzamelen. Zo houdt Giro555 actiekosten laag, voorkomen we onnodige onderlinge competitie en zorgen we dat zoveel mogelijk mensen in Nederland zo eenvoudig mogelijk geld kunnen doneren, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen.

Tijdens en na een actie houdt Giro555 het Nederlandse publiek voortdurend op de hoogte over de ramp, de hulpverlening en de bestedingen van het gedoneerde geld.

Giro555 – Stichting Samenwerkende Hulporganisaties
Giro555 is een initiatief van de 11 samenwerkende hulporganisaties: CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Statuten en jaarrekeningen
De statuten en reglementen (zie onder kopje ‘bestuur’) van Giro555 zijn formeel vastgelegd binnen de stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

De jaarrekening 2015 van de SHO vindt u hier. In juli wordt de jaarrekening van 2016 gepubliceerd.
Jaarrekeningen van eerdere jaren vindt u hier.

De SHO beschikt over een ANBI-status. Het RSIM of fiscaal nummer van de SHO is: 8181.86.318 . Het KvK nummer:  27302841

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555: