Giro555 Actieteam

Er staat permanent een actieteam paraat. Dit team is direct beschikbaar op het moment dat een Nationale Actie wordt afgekondigd. Zij zorgen dat Nederland actie kan voeren, bijvoorbeeld door het maken van posters en spots (samen met NPO), het openstellen van een actie website en het beantwoorden van publieks- en mediavragen. Op dit moment zet het actieteam zich in voor de slachtoffers van van corona in landen als India en Nepal.

De ramp in Beiroet: geef nu

De ramp wereldwijd, in India en de buurlanden

In Nederland en andere rijke landen vaccineren we onszelf ‘terug naar normaal’ en kunnen coronapatiënten rekenen op uitstekende medische zorg. Elders in de wereld zijn de beschikbaarheid van vaccins en goede zorg niet zo vanzelfsprekend en dat heeft dramatische gevolgen. Het coronavirus eist in India een recordaantal zieken en doden en ook in Nepal lijkt een ramp niet te voorkomen. Ook in landen in Afrika en andere kwetsbare delen van de wereld spant het erom. 

Om mensenlevens te redden moeten we nú handelen. We komen alleen uit deze crisis door zo snel mogelijk en zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Bovendien hebben India, Nepal en andere landen direct ondersteuning van hun gezondheidszorg en medische hulp voor coronapatiënten nodig. Giro555 roept daarom iedereen op om te geven. Doe je mee?

Samen in actie tegen corona! Geef nu

Geef nu button

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.