Droogte Hoorn van Afrika

Scarlett Johannson bezoekt door honger geteisterde Hoorn van Afrika

Oxfam ambassadeur en actrice Scarlett Johansson heeft recent een bezoek aan Kenia gebracht om de verwoestende gevolgen van de droogte in Oost-Afrika met eigen ogen te kunnen zien. Ze bezocht vluchtelingenkamp Dadaab in Kenia, ​​waar tienduizenden vluchtelingen uit Somalië momenteel worden opgevangen: “De omvang van de armoede in Dadaab is overweldigend”, zegt Johansson.

Johannson, Oxfam Ambassadeur sinds 2004, bezocht de regio om het werk ter plaatse te kunnen bekijken. De bekende actrice reisde ook af naar de Turkana regio in het noorden van Kenia. Hier ondervindt de bevolking eveneens de gevolgen van chronische droogte: “Dit is een langdurige crisis die niet langer kan worden genegeerd. Als we niets doen, gaat een hele generatie verloren. De internationale gemeenschap moet nu grove maatregelen nemen.”

Oxfam Novib is de Nederlandse tak van Oxfam Internationaal en deelnemer van Samenwerkende Hulporganisaties.

Bekijk het bezoek van Scarlett Johansson

You’re watching Food Crisis in East Africa:My Report From Oxfam Trip. See the Web’s top videos on AOL Video

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.