Nederland
helpt
Nepal

Oxfam helpt ruim 350.000 slachtoffers in Nepal

Een team van Oxfam India is op dit moment in Nepal om de schade in het rampgebied op te nemen en hulp te verlenen. De hulpverleners zullen 350.000 getroffen Nepalezen voorzien van water, onderdak en toiletten.

“Miljoenen mensen hebben geen onderdak, geen drinkwater en geen sanitaire voorzieningen. En Nepal was al een van de armste landen ter wereld. Hulp is dringend nodig. Wij willen zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen helpen”, aldus Farah Karimi, algemeen directeur van Oxfam Novib dat sinds 2010 al in de omgeving van de aardbeving actief is. “Onze eerste focus is om mensen door de nacht te helpen”, zegt Oxfam-landendirecteur voor Nepal, Cecilia Keizer, “er is hier veel verwoest.”

 

Water en noodvoorzieningen

Op dit moment verstrekt Oxfam Novib schoon water in 4 vluchtelingenkampen en leggen de hulpverleners noodtoiletten aan. De komende dagen zullen de hulpverleners zorgen voor voedsel en onderdak in nog eens 16 kampen. In 2 kampen onderzoeken de hulpverleners van Oxfam Novib hoe ze de slachtoffers het best van voedsel kunnen voorzien. Wellicht met geld of bonnen om eten te kopen. Vanuit Spanje is 5 ton aan water- en sanitatievoorzieningen onderweg.

Bron: Oxfam Novib

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.