Droogte Hoorn van Afrika

Oxfam Novib: 11,5 miljoen liter drinkwater voor 30.000 mensen

Hongersnood in Afrika - Giro555SHO-deelnemer Oxfam Novib richt zich op de hulp aan 3 miljoen mensen met de distributie van water, sanitatie, therapeutische voeding en het ondersteunen van de bevolking om in het eigen levensonderhoud te voorzien. In Somalië distribueerde Oxfam 11,5 miljoen liter drinkwater voor 30.000 mensen.

Oxfam Novib helpt driekwart miljoen mensen in Somalië, een miljoen mensen in Ethiopië en 1,3 miljoen mensen in Kenia. De distributie van 11,5 miljoen liter drinkwater in de dichtbevolkte Afgooye Corridor in Somalië is een van de activiteiten van Oxfam Novib. Ook is de organisatie bezig met het herstellen en aanleggen van waterputten in de Togdheer region in Somaliland voor meer dan 16.000 mensen. In Hiraan en Lower Shabelle heeft Oxfam programma’s op het gebied van water en sanitatie, voedsel en levensonderhoud voor 62.000 mensen. In deze regio was Oxfam al actief met een programma om 97.000 mensen te steunen in het voorzien van hun eigen levensonderhoud vanaf januari 2011.

Daarnaast hebben in Mogadishu 34.000 ondervoede kinderen therapeutische bijvoeding gekregen in verschillende voedingscentra. Ook kregen verpleegsters een training om straks 8 nieuwe voedingscentra op te starten.

Gezin overleeft op één stuk fruit
Interne conflicten in Somalië en de slechte wegen zijn de oorzaak dat duizenden vluchtelingen naar Kenia trekken op zoek naar voedsel en veiligheid. Daarbij doen zich dramatische taferelen voor, want de meesten hadden onderweg nauwelijks iets te eten. Eén Somalische familie met drie kinderen overleefde door het delen van één stuk fruit.

Wat doen we met uw geld?

  • €30 biedt 175 mensen een dag schoon water
  • €60 geeft een gezin met vier kinderen genoeg voedsel voor twee weken
  • €120 houdt een kudde van 140 dieren in leven en biedt daarmee voedsel en inkomen
Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.