Help slachtoffers Syrië

Paul de Leeuw start Syrious Request: bied mee op unieke veilingitems!

Eerder werd al bekend dat presentator en televisiemaker Paul de Leeuw zich inzet voor de actie van Giro555 voor de slachtoffers van Syrië. Vanavond breidt De Leeuw zijn actie voor de slachtoffers van de burgeroorlog verder uit onder de noemen Syrious Request: een ludieke veiling om nog meer geld in te zamelen voor de Syrische bevolking.

Bekijk de uitzending Langs de Leeuw van zaterdag 20 april.

Sinds de start van de actie Help Slachtoffers Syrië op 25 maart is er ongeveer 4 miljoen euro opgehaald. De opbrengst wordt besteed aan de hulp van slachtoffers zowel in als rondom Syrië. Paul de Leeuw wil het bedrag voor de slachtoffers verder verhogen.

Omvang van de nood is groot

Er is dringend onderdak nodig voor de inmiddels zes miljoen vluchtelingen die huis en haard hebben moeten verlaten als gevolg van het geweld. Ze hebben schoon water nodig, eten, maar ook matrassen, dekens, kookgerei, hygiënepakketten (een emmer met o.a. tandenborstels, tandpasta, washandjes handdoeken, zeep), en medische zorg.

Hulporganisaties doen wat ze kunnen. Maar met de omvang van de nood is zo groot en de situatie op veel plekken nog zo gevaarlijk dat het lastig is om overal te komen, en alle gezinnen te bereiken. Daarom is alle extra hulp hard nodig!

Doe mee aan de veiling en bied mee op de volgende veilingsstukken:

 

Zie voor meer informatie de website van VARA-programma Langs de Leeuw.

 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.