Nederland
helpt
Nepal

Verhalen van hulpverleners

Albert de Haan: “Je kon bijna niet lopen, zo erg bewoog de aarde”

Iedereen rende naar buiten en hield elkaar vast. In het volgende uur volgden nog twee sterke naschokken. Mensen blijven op straat uit angst. Albert de Haan van Cordaid was op dat moment in Nepal en maakte de aardbeving mee.

Lees zijn verhaal  

 

 


Guido Dingemans: “Deze naschok hakt er wel in”

Terwijl mensen voorzichtig probeerden hun levens weer op te pakken, is Nepal opnieuw opgeschrikt door zware bevingen van 7.3 op de schaal van Richter en vele zware naschokken. Dit is vreselijk voor de mensen die hun dierbaren en hun huizen kwijt raakten door de zware aardbeving op 25 april, net twee weken geleden. Guido Dingemans is nu samen met ICCO en Kerk in Actie in Nepal om foto’s te maken.

Lees zijn verhaal 

 


 

Maarten van den Berg: “In paniek renden de bruiloftsgasten van de berg af”

Maarten van den Berg van Cordaid is in het bergdorp Archale. Hij hoort daar een aangrijpend verhaal over een bruiloft met een tragisch einde.

Lees meer

 

 

 


 

Merlijn Stoffels: “Tijgers vallen dorpelingen aan”

Voor Merlijn Stoffels is de laatste dag aangebroken in Nepal. Bijna twee weken na de aardbeving lijkt het leven in het zwaar getroffen land alweer gewone vormen aan te nemen, hoewel…. tijgers op afstand houden en tentzeilen moeten bewaken…alles wijst erop dat de Nepalezen nog lang niet zover zijn om aan wederopbouw te denken.

Lees verder

 

 


Bep van Sloten: “Er hing een rare sfeer in het dorp”

“Ik heb al heel wat meegemaakt in de 15 jaar dat ik voor Save the Children de wereld over reis, maar nog nooit zoiets heftigs als deze aardbeving.”

Lees het verhaal van Bep

 

 

 

 


 

Pepijn Trapman wil zo snel mogelijk terug naar Nepal

 

Pepijn Trapman van ICCO en Kerk in Actie is net terug uit Nepal, maar wil zo snel mogelijk terug en verder met het coördineren van noodhulp in het rampgebied. De daadwerkelijke impact van de ramp is volgens de Nederlandse hulpverlener nog lang niet volledig te overzien.

Lees hier meer

 


 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.