Nederland
helpt
Nepal

Pepijn Trapman wil zo snel mogelijk terug naar Nepal

Pepijn Trapman van ICCO en Kerk in Actie is net terug uit Nepal, maar wil zo snel mogelijk terug en verder met het coördineren van noodhulp in het rampgebied.

Hulpverlener Pepijn Trapman en zijn gezin zijn vandaag teruggekomen uit Nepal. Sinds de aardbeving brachten zij de nachten buiten door. De enige bescherming was een zeiltje, nadat hun huis in Kathmandu afgelopen zaterdag ernstig beschadigd raakte. “De afgelopen dagen deelden we de tent, maar ook water en eten met een aantal andere gezinnen. De onderlinge verbondenheid in dit land is groot.” Maar nu hij zijn gezin veilig terug naar Nederland heeft gebracht, wil de hulpverlener van ICCO en Kerk in Actie echter zo snel mogelijk terug.

“De daadwerkelijke impact van de ramp is nog niet volledig te overzien”, aldus Trapman. “Wij werken vooral met lokale partners op het platteland. We proberen de mensen via ons internationale netwerk ACT te voorzien van schoon drinkwater, tenten en dekens. Maar veel dorpen zijn onbereikbaar; de wegen zijn onbegaanbaar en de telefoonlijnen liggen plat. Dat maakt de hulpverlening op dit moment bijzonder moeilijk. Het lukte mij de afgelopen dagen nauwelijks om contact te krijgen met onze lokale partners.”

ICCO en Kerk in Actie maken deel uit van Giro555, dat gisteren het gironummer openstelde voor de duizenden slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Het kantoor van ICCO en Kerk in Actie in Kathmandu is zwaar beschadigd, maar alle personeelsleden hebben de aardbeving overleefd. De noodhulp wordt de eerste dagen aangestuurd door de noodhulpcoördinator van ICCO  en Kerk in Actie in India, in nauw overleg met Pepijn Trapman en het ACT netwerk.

Bron: ICCO, een van de elf samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 en de inzamelingsactie Nederland helpt Nepal.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.