Afsluiting actieweek “Nederland helpt Nepal” bij NPO Radio 2

Vrijdagavond 8 mei sluit de Nationale Actieweek “Nederland helpt Nepal” en wordt de nieuwste tussenstand van Giro555 bekend gemaakt. Dat zal gebeuren tijdens een speciale uitzending van NPO Radio 2 tussen 22 en 23 uur vanuit het AKN gebouw in Hilversum. Het programma wordt gepresenteerd door Gijs Staverman (DJ) en Frank van ‘t Hof (co-host). Om 22.45 uur zal hier de stand bekend worden gemaakt van de actieweek.

Het Nederlands publiek kan in dat uur met hulpverleners van organisaties achter Giro555 in gesprek via chatsessies op social media via #Vraag555. Actievoorzitter Gijs de Vries, Rode Kruis hulpverlener Merlijn Stoffels (dan net terug uit Nepal), en Plan Nederland directeur Monique van ’t Hek (in Nepal tijdens de aardbeving) zullen online vragen beantwoorden vanuit het AKN gebouw in Hilversum.

Ook de komende tijd blijft veel hulp nodig en zijn giften van groot belang. Via www.giro555.nl kunnen mensen Nepal blijven helpen.

Noot voor de redactie:

Media zijn van harte welkom om bij de bekendmaking van de tussenstand aanwezig te zijn. Voor aanmeldingen en meer informatie, neem contact op met Barbara Bosma, persvoorlichter Giro555: 06 108 12100 of [email protected]<mailto:[email protected]>

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie