Ali B, Trijntje Oosterhuis en Nick & Simon in actie voor Sulawesi

Meerdere bekende Nederlanders zetten zich belangeloos in voor Sulawesi. Ondermeer Nick & Simon en Trijntje Oosterhuis treden woensdag op in Beeld en Geluid in Hilversum, waar vanaf 12 uur de Nationale Actiedag voor Sulawesi plaatsvindt. De hele middag kunnen mensen die een actie hebben gehouden voor Giro555 hun ingezamelde geld inleveren. De presentatie van de dag is in handen van Dionne Stax.

Gedurende de dag vinden er masterclasses plaats, treden artiesten op en is er van alles te doen. Presentator Wilfred Genee geeft een masterclass sportjournalistiek. Wie deze workshop wil volgen, geeft daarvoor een bijdrage aan Giro555. Via een Virtual Reality experience kunnen bezoekers in de schoenen van hulpverleners op een rampplek stappen. Bezoekers kunnen racen tegen onder meer Tom Coronel en Robert Doornbos.

Radio en tv doen de hele dag verslag van de actiedag en schakelen regelmatig met hulpverleners in Sulawesi. Via deze kanalen worden Nederlanders opgeroepen om telefonisch giften toe te zeggen. Verschillende BN’ers – oa Shelly Sterk, Dolf Jansen, Viggo Waas, Karin Bloemen – zitten in het belpanel om telefoontjes aan te nemen. Het eindbedrag wordt om 23:15u bij talkshow Pauw bekend gemaakt.

Eerder al werkten oa Stef Bos, Irene Moors, Karin Bloemen, Jörgen Raymann en Jan Terlouw belangeloos mee aan spotjes voor Giro555.

Tussenstanden van de actie worden op verschillende tijdstippen bekendgemaakt: 12.15 uur (opening),  18.30 uur bij RTL Boulevard (RTL4), 20.10 uur bij NOS Journaal (NPO 1) en 23.15 uur bij Pauw (NPO 1).

Via social media worden acties in het land bijgehouden via de hashtag #NLhelptSulawesi.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie