Bellen met Jet Bussemaker, Art Rooijakkers en Viggo Waas

18 november: nationale actiedag Filipijnen. Giro 555. Kom in Actie.

Jet Bussemaker, André Kuipers, Ivo Niehe, Marco Borsato en nog veel meer prominente Nederlanders zetten zich maandag 18 november in voor de nationale actiedag Filipijnen. Zij bemensen het belpanel van Beeld en Geluid in Hilversum. De gehele dag staan de lijnen open en kunnen mensen die geld willen geven, bellen naar 0800 1112.

Andere leden van het belpanel zijn onder meer: Rifka Lodeizen, Geraldine Kemper, Ivo Niehe, Peter Heerschop, Patty Brard, André Kuipers, Klaas Drupsteen, Eric Corton, Manuel Broekman, Alberto Stegeman en Joris Linssen.

Morgen om 06.00 uur start op Radio 2 de uitzending van de Nationale Actiedag ‘Help de Filipijnen’. De uitzending vindt plaats in de Studio Top 2000 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

0800 1112

Gedurende de dag treden ook allerlei Nederlandse artiesten op, onder andere Niels Geusebroek, Handsome Poets, Guus Meeuwis, Roel van Velzen en Bo Saris.

Verder zijn interessante sprekers aanwezig, zoals vertegenwoordigers van de Filipijnse gemeenschap, van het ministerie van Buitenlandse Zaken en van de verschillende hulporganisaties.

Om 22.30 uur start de gezamenlijke tv-uitzending op Nederland 1, RTL4 en SBS6, gepresenteerd door Humberto Tan, Bridget Maasland, Jeroen Pauw en Paul Witteman. De uitzending duurt tot middernacht en het belteam is eveneens tot die tijd te bereiken.

***

Noot voor de redactie

De hele dag zijn medewerkers van de Samenwerkende Hulporganisaties in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid aanwezig met woordvoerders en noodhulpdeskundigen en is er een actiecentrum waar de laatste informatie beschikbaar is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos de Voogd, persvoorlichter Cordaid namens Giro555: 0612991279 of Marjolein Hammink , persvoorlichter van ICCO namens Giro555: 0622454112.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie