Stop de ebola-ramp

Brede maatschappelijke steun voor Nationale Actie week Giro555

Brede maatschappelijke steun voor Nationale Actie week Giro555

Persbericht

25 november 2014

Brede maatschappelijke steun voor Nationale Actie week Giro555

Steeds meer Bedrijven en belangenverengingen komen in actie voor Giro555

Bedrijven en branche- en koepelorganisaties komen massaal in actie voor de Nationale Actie week van Giro555. In de vorm van donaties, ‘in-kind’ ondersteuning met producten en diensten, plaatsen van giro555-banners en oproepen aan hun achterban dragen zij bij.

 Henri van Eeghen, actievoorzitter Giro555: “Deze nationale actie is niet alleen van de Samenwerkende Hulporganisaties en de gezamenlijke omroepen, maar van heel Nederland. Ook het bedrijfsleven laat zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in Nederland op een hoog niveau staat. De steun van het bedrijfsleven, zowel vanuit grote ondernemingen als van het MKB, is overweldigend”.

Acties en steun van bedrijven en brancheverenigingen:

  • Kruidvat vraagt hun klanten om spaarpunten om te zetten in donaties en Social Sponsoring sponsort Giro555 bij aankopen. Andere bedrijven, zoals FrieslandCampina en Mammoet, roepen hun medewerkers op om in actie te komen.
  • Talloze organisaties vragen aandacht voor de nationale Actie van Giro555 door banners op de websites (oa Domino Pizza, Dolmans en Metselgigant), via aanbod van advertentieruimte (Opzij), door aandacht op events (IDFA, ASN Bank, Week van de Ondernemer) en via sms-banners op schermen van een aantal luchthavens. Middendorp INFO verzorgt narrow casting op schermen in Leidschendam en Voorburg en de NS heeft een Giro555 banner op de reisplanner-pagina.
  • Vele bedrijven en organisaties helpen de Nationale Actie met “in-kind” ondersteuning (gratis producten/diensten):

–          Mediq Medeco, die medische hulpgoederen doneert voor het ebola rampgebied. Vodafone doneert mobiele telefoons en solarchargers;

–          KPN die belangeloos het call centrum en de techniek faciliteert op de slotdag;

–          Overige steun vanuit: De Baak , WWAV, MaxLead, CSD, Haags Events, OSP.

 

  • Branche- en koepelorganisaties zoals MKB Nederland, VNO-NCW de Groene Zaak, MVO Nederland en VNG roepen hun achterban of leden op om in actie te komen.
  • Cultuurkoepels en Sportbonden zoals de hockeybond, de gymnastiekbond, de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) en NOC NSF hebben al hun leden opgeroepen de nationale actie voor de slachtoffers van ebola te steunen. Ook Artsen zonder Grenzen steunt de nationale actie.
  • De gemeenten Lingewaal en Rijssen-Holten doneren een euro per inwoner.

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie, zie www.giro555.nl en/of bel met persvoorlichter Jos de Voogd, [email protected] , 06-12991279

Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.