Burgemeesters geven gul aan Giro555-actie ‘Samen tegen corona’

Nadat GGD-directeur André Rouvoet op 12 mei jl. in Utrecht het startschot heeft gegeven voor de landelijke inzamelingsactie ‘Samen tegen corona’ is de iconische, gele ‘Giro555 collectebus’ begonnen aan zijn rondje Nederland. Inmiddels staat er 1.144 kilometer op de teller, zijn twaalf steden bezocht, waaronder Almere, Den Bosch, Deventer, Groningen, Nijmegen en Leeuwarden en zijn veel prominenten langs geweest. Ook burgemeesters brengen graag een bezoek aan deze publiekstrekker om de nationale inzamelingsactie onder de aandacht te brengen en het belang van wereldwijd vaccineren te benadrukken. En met succes: gezamenlijk hebben de burgemeesters van onder andere Rotterdam, Amsterdam, Deventer en Assen een bedrag van € 20.000 gedoneerd.

Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555: “De inzet van alle burgemeesters die een bezoek brengen aan onze iconische collectebus en daarmee de Giro555 actie onder de aandacht brengen, is fantastisch! We zijn ontzettend dankbaar voor de belangeloze inzet van zoveel mensen en de prachtige donaties die we hebben ontvangen van de burgemeesters. Wij zijn dit zelf al de ‘ketting-reactie’ gaan noemen, omdat burgemeesters het stokje in de donaties aan elkaar doorgeven. Deze donaties  helpen ons enorm in het mogelijk maken van wereldwijd sneller vaccineren. Dat zien wij echt als de belangrijkste uitweg uit de coronapandemie.”

Ook diverse politici waaronder premier Mark Rutte, D66-partijleider Sigrid Kaag, SP-leider Lilian Marijnissen, PvdA-leider Lilianne Ploumen en andere bekende Nederlanders zoals Diederik Gommers, Dolf Jansen, Jörgen Raymann en Melissa Drost hebben met hun bezoek aan de gele ‘Giro555 collectebus’ de noodzaak van wereldwijd vaccineren kracht bijgezet.

Organisaties achter Giro555
Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision. De samenwerkende hulporganisaties laten hun eigen campagnes opgaan in Giro555.

Meer informatie via de persvoorlichter van Giro555, Naomi Nolte (06 4155 4183).

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie