Debriefing reis Sierra Leone door Giro555 Actievoorzitter Henri van Eeghen

Vandaag om 11.30 uur
Cordaid
Lutherse Burgwal 10
Den Haag

Vanmorgen, 6 november keert Henri van Eeghen, actievoorzitter Giro555 terug uit het door ebola getroffen land Sierra Leone.
Om 11.30 uur geeft hij een debriefing aan pers, medewerkers van bij Giro555 aangesloten organisaties en andere belangstellenden op het actiecentrum in Den Haag waar gisteren de aftrap is gegeven voor de Giro555 actie ‘Stop de ebola-ramp’.

Van Eeghen zal zijn indrukken geven over zijn bezoek van de afgelopen 4 dagen, waar hij met eigen ogen zag wat ebola aanricht waar de besmettingshaarden het grootst zijn.

Onderwerpen:
– begrafenisrituelen en het enorme besmettingsgevaar,
– sloppenwijken waar mensen dicht op elkaar leven,
– onrust in geïsoleerde gebieden,
– het stil vallen van alle structuren in het land.

Henri van Eeghen geeft zijn visie op wat er de komende 6 maanden in deze acute situatie nodig is en hoe de actie ‘Stop de ebola-ramp’ hieraan bij kan dragen.
Tot slot zal hij ingaan op de persoonlijke veiligheidsprotocollen voor hem in het reisgebied en na terugkomst.
Uiteraard is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Aanmelden: u kunt contact opnemen met Ilona van de Braak, via +31 6 579 355 890 of [email protected]

Bij uitzonderlijke humanitaire rampen slaan 10 hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij werken daarbij samen met de Nederlandse omroepen en vragen heel Nederland om zich aan te sluiten.
Via Giro555 voeren de samenwerkende hulporganisaties gezamenlijk actie om mensen in Nederland te vragen geld te storten voor hulp aan slachtoffers van rampen. Namens de hulporganisaties houdt Giro555 het Nederlandse publiek voortdurend op de hoogte over de ramp, de hulpverlening en de bestedingen van het Nederlandse geld. Aangesloten organisatie zijn CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilona van de Braak via +31 6 579 355 890 of [email protected]

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie