Donaties Giro555-actie ‘samen tegen corona’ in een week verdrievoudigd

Terwijl de Nederlandse GGD’s voortvarend bezig zijn met vaccineren – inmiddels staat de teller op ruim 8 miljoen vaccinaties (bron: RIVM) – komt de nationale inzamelingsactie ‘samen tegen corona’ van Giro555 ook op stoom. De tweede tussenstand toont het bedrag van ruim 3 miljoen euro, een verdrievoudiging van de eerste tussenstand van afgelopen maandag 17 mei.

Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555: “We zijn heel blij met de groeiende steun voor onze actie. We zien mensen uit de zorg hun bonus doneren, we zien mensen die het zelf ook moeilijk hebben nu tóch iets bijdragen. Dat is hartverwarmend en ook dringend noodzakelijk. Alleen als we zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen wereldwijd kunnen vaccineren, en zeker de meest kwetsbaren, dan krijgen we als wereldgemeenschap corona onder controle. Onze hulp bij het vaccineren is op veel plekken hard nodig, in Nepal en India, maar bijvoorbeeld ook in landen als Ethiopië, Oeganda en Afghanistan.”

Inzet van hulpfondsen De opgehaalde fondsen worden gebruikt voor het geven van medische noodhulp, maar juist ook voor het ondersteunen van landen in hun vaccinatiecampagnes. Zo wordt er bijvoorbeeld gezorgd voor zuurstof, medicijnen en IC-bedden in India en Nepal, voor het trainen van zorgverleners in Oeganda, en het geven van voorlichting over het belang van vaccins in Afghanistan.

Clinic ‘veilig autorijden met Tim Coronel’ op 555live.nl Afgelopen donderdag is het nieuwe platform 555live.nl gelanceerd, waar een groot aantal artiesten in actie komt tegen corona. In ruil voor een donatie ontvangt de donateur een unieke code voor het bekijken van exclusieve streams – van concert tot clinic. Naast optredens van onder meer Waylon, Trijntje Oosterhuis en Kenny B. geeft Tim Coronel een online clinic ‘zuinig en veilig autorijden’ en laat fitnesstrainer Radmilo online zien hoe je fit blijft tijdens het thuiswerken.

Organisaties achter Giro555 Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF,  Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision. De samenwerkende hulporganisaties laten hun eigen campagnes opgaan in Giro555.

Meer informatie via de persvoorlichter van Giro555, Naomi Nolte (06 4155 4183).

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie