Door corona speciale Giro555-actiedag voor Beiroet   

Bekende Nederlanders komen massaal in actie om geld op te halen

Amsterdam/Hilversum, 13 augustus

Morgen, vrijdag 14 augustus, om 7 uur zullen Irene Moors, YouTube presentator Thomas van der Vlugt en Giro555 actievoorzitter Garance Reus de Nationale Actiedag van Giro555 voor Beiroet officieel openen in Studio 47 in Hilversum. Ook vertrekt de Giro555-‘Collectebus’ vanuit het actiecentrum in Hilversum  om op ludieke wijze geld op te halen voor Giro555, als alternatief omdat bij deze actie wegens corona het bezoeken van het actiecentrum voor het aanbieden van cheques niet mogelijk is. Door corona zal deze actiedag anders zijn dan eerdere edities. Publiek kan helaas niet langskomen, maar via een livestream kan heel Nederland toch een beetje aanwezig zijn. In Hilversum wordt een digitaal actiecentrum ingericht, dat de hele dag te volgen is via een livestream die via de NPO, Facebook en Youtube zal worden gedeeld. 

Actiedag via livestream de hele dag te volgen 

De livestream zal afwisselend worden gepresenteerd door Irene Moors, Daphne Bunskoek, Liesbeth Staats en Tom Klein. Er zullen optredens te zien zijn van Nederlandse artiesten, zoals Leonie Jansen en Carel Kraayenhof. Een Libanese kok maakt traditionele gerechten. Ook zal worden geschakeld met Danny Ghosen, Giro555 correspondent Marcel van der Steen en andere Nederlanders in Beiroet. Verder zullen Libanezen, Libanonkenners, hulpverleners in de uitzending reflecteren op de situatie in de door de explosie getroffen Beiroet. In het actiecentrum zal een klein belpanel zijn van bekende Nederlanders (met o.a. Giel Beelen, Klaas van Kruistum en Jörgen Raymann), Libanezen en hulpverleners die donaties in ontvangst kunnen nemen. 

Giro 555 ‘Collectebus’

Op donderdag en vrijdag rijdt er een Giro555-Collectebus met Bekende Nederlanders door verschillende Nederlandse provincies. De bus start bij het actiecentrum in Hilversum en zal daarna doorrijden naar Blaricum, Almere Strand, Naarden, Bussum en Utrecht Leidsche Rijn. Bekende Nederlanders, zoals Natasja Froger en YouTuber Thomas van de Vlugt zullen geld gaan ophalen voor Giro555 en spreken onderweg met Libanezen en mensen die in actie komen voor Giro555. Aan het eind van de dag zal de bus terugkeren naar Hilversum waar rond 23 uur de bekendmaking zal zijn van de eindstand van Samen in Actie voor Beiroet. 

Op radio en televisie zal morgen veel aandacht zijn voor de Giro555-actie. De talkshow Op1 maakt van 19.00-19.45 uur een speciale vroege Op1 Beiroet- editie. Ook zullen de radiozenders van de publieke omroep aandacht besteden aan de actiedag  

BN’ers in de spotjes: 

De volgende personen hebben een radiospot voor de actie ingesproken: Peter R. de Vries, Jochem van Gelder, Simone Kleinsma, Giovanca, Ranomi Kromowidjojo, Irene Moors, Nicoline Sauerbreij, Dolf Jansen, Gregory Sedoc, Gert Jacobs, Joshua Nolet, Marc Lammers, Marieke Elsinga, Nadia Moussaid, Shelly Sterk, Trijntje Oosterhuis, Natasja Froger, Hadewych Minis, Pernille la Lou, Andrew Makkinga, Eddy Zoey, Art Rooijackers, Nicolette Kluiver, Beau van Erven Doorens, Gijs Zeeman. 

Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, ICCO & Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF,  Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes, World Vision.

 

 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie