Eindstand van Actiedag: 18.506.023 euro

Persbericht

Eindstand van Actiedag: 18.506.023 euro

De eindstand van de Nationale Actiedag Help slachtoffers ramp Filipijnen is 18.506.023 euro. Henri van Eeghen, SHO actievoorzitter vindt dit een geweldige prestatie en steun in de rug voor het werk van de hulpverleners ter plekke. “Dit is fantastisch. Dit geld wordt direct ingezet voor water, voedsel, onderdak en medische zorg in de Filipijnen. Ik ben hier erg dankbaar voor. Het is overweldigend dat zoveel mensen in Nederland een gift hebben gedaan en in actie zijn gekomen voor de mensen op de Filipijnen.”

Actievoorzitter Van Eeghen spreekt over een succesvolle Nationale Actiedag. “Zoveel verschillende Nederlanders heb ik vandaag over de vloer zien komen in het Centrum voor Beeld en Geluid. Ondanks dat het op een werkdag was en slechts een week van tevoren bekend, hebben we veel mensen bereikt en kunnen uitleggen wat we met de opbrengst doen in het rampgebied.” Zo telde het actieteam ruim 54.000 binnenkomende telefoontjes en ruim 2,1 miljoen accounts die over Giro555 twitterden. Ruim 2000 mensen bezochten het Centrum voor Beeld en Geluid.

De actievoorzitter vervolgt: “Het was een inspirerende, creatieve en ook spannende dag. Ik wil alle mensen die zich zo ingezet hebben namens de deelnemers van de SHO heel graag bedanken. Alle mensen van de Filipijnse gemeenschap die er vandaag waren om de actie te steunen: dank voor jullie aanwezigheid en lekkere hapjes. Alle mensen van de publieke omroepen, RTL, SBS, Radio 2. Alle BN-ers. Alle mensen in het land die met hun eigen acties op een creatieve manier een bijdrage hebben geleverd. Alle vrijwilligers. En als laatste alle mensen van het actieteam.”

Van Eeghen sluit af: “Wij zullen er alles aan doen om met het aan ons toevertrouwde geld zo veel mogelijk mensen in de Filipijnen op zo’n goed mogelijke manier te helpen. Via giro555.nl blijven we u continue op de hoogte houden van al onze werkzaamheden in het rampgebied. De actie Help slachtoffers ramp Filipijnen is niet afgelopen, veel acties in het land lopen door. We blijven geld inzamelen voor de slachtoffers van de Filipijnen.”

Noot voor redactie

Meer informatie? Neem contact op met persvoorlichters Barbara Bosma 06 1081 2100 of Jos de Voogd 06 1299 1279

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie