#Giro555 trending topic

#Giro555 was de afgelopen uren trending topic op Twitter. Duizenden mensen twitteren over de nationale actie voor de Filipijnen Giro555. Mensen twitteren over de acties die ze zelf voeren en retweeten opvallende acties van anderen. Twitteraars roepen ook anderen op om geld te doneren en wensen het actieteam veel succes.

Naast oproepen van particulieren zien we dat vooral ook oproepen van BN-ers heel populair zijn. Veel BN-ers komen in actie voor de Filipijnen op social media. Marco Borsato veilt bijvoorbeeld zijn gesigneerde cd: 1000 spiegels. Jorgen Raymann veilt VIP-tickets voor zijn show. Ook de Nederlandse schaatsers komen in actie op Twitter. Zij hebben 5550 euro gedoneerd en veilen hun gesigneerde schaatspakken.

Maandag 18 november is door de Samenwerkende Hulporganisaties en de publieke en commerciële radio en televisiestations uitgeroepen tot Nationale Actiedag Filipijnen Giro555. Van 6 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s nachts doen we verslag vanuit Centrum Beeld en Geluid. Samen roepen wij Nederland op: kom in actie. Geef. Bel 0800 1112. Kom maandag naar Beeld en Geluid in Hilversum.

Redactionele noot

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Hammink, persvoorlichter van ICCO&kerk in Actie namens Giro555:0622454112

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie