Nederland
helpt
Nepal

Honderden acties opgestart in heel Nederland voor slachtoffers Nepal

Honderden acties opgestart in heel Nederland voor slachtoffers Nepal

In heel Nederland zijn er tot op heden honderden acties gestart om geld in te zamelen voor de overlevenden van de aardbeving in Nepal, meldt het actieteam van giro555. Via social media zijn vandaag al enkele duizenden berichten geplaatst. Tot 10 uur vanochtend had de website van Giro555 al 20.000 bezoekers. “Het is geweldig om te zien dat Nederland zo in actie komt voor Nepal,” vertelt Gijs de Vries namens Giro555.

Bekende mensen als André van Duin, Anniko van Santen, Sophie Hilbrand en Patrick Lodiers hebben al druk getwitterd voor Giro555. “Op twitter bedanken wij mensen die in actie komen voor de slachtoffers in Nepal,” licht Patrick Lodiers toe. De hele dag door zullen bekende Nederlanders plaatsnemen in het social-media team van Giro555 via de hashtags #Giro555 en #NLhelptNepal.

Vanuit heel Nederland worden acties gestart voor Giro555. Ajax, PSV en Feyenoord hebben gesigneerde t-shirts ter beschikking gesteld. De eerste drie mensen die 10.000 euro doneren ontvangen de gesigneerde shirts. In Nijmegen worden zondag ouder-kind bootcamps georganiseerd. Karin de Jong-Bazuin uit Joure in Friesland verkoopt haar sierpiano. Een kringloopwinkel uit Reeuwijk, de Alkmaarse bootjesverhuur, en een bedrijf uit Andijk dat springkussens verkoopt, doneren hun opbrengsten aan Giro555.

De eigenaresse van webshop Sjoppie uit Hattem start ook een bijzondere actie: “Ik maak zelf beschermengels die ik online verkoop, de opbrengst van de engeltjes gaat vandaag naar Giro555.”

Basisschool Teun de Jager organiseerde gisteren een actiemarkt en haalde hiermee 626 euro op. Daphne (9) en Luuk (6) uit Den Haag doneerden in het Giro555-café in De Hallen in Amsterdam deze ochtend 63,56 euro. “We hebben cupcakes verkocht voor de mensen in Nepal. Mama heeft ze gebakken,” vertelt Daphne.

“Kom vooral hier naartoe om je geld te doneren,” zegt Toine van Peperstraten live vanuit de Hallen in Amsterdam, gelegen dichtbij het Leidseplein. “Of bel naar 0800-1112 om een bijdrage te leveren voor de slachtoffer in Nepal.”

Voor meer informatie:

Barbara Bosma, persvoorlichter Giro555: 06 108 12100 of [email protected]

Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.