Hulp aan Suriname ook onderdeel van Giro555-actie

Giro555 gaat een deel van de opbrengst besteden aan hulp in het zwaar door corona getroffen Suriname. De nood is hoog en Giro555 gaat daarom onder meer zuurstofapparaten en mobiele koelboxen leveren en zorgverleners trainen. Ook worden in Suriname voorlichtingscampagnes ingezet op radio, tv en sociale media om mensen te informeren over het belang en de werking van het vaccineren. 

‘De situatie in Suriname laat zien dat het virus waar ook ter wereld snel om zich heen blijft grijpen. De samenwerkende hulporganisaties van Giro555 hebben daarom besloten om in dit land direct noodhulp te verlenen. UNICEF zal een deel van de inkomsten van Giro555 gebruiken voor hulp in Suriname. Naast het geven van voorlichting helpen we bij het transport van vaccins naar de binnenlanden. Mobiele koelboxen zijn bijvoorbeeld hard nodig om de vaccins ook bij de mensen op de meest afgelegen plekken te brengen. Zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen wereldwijd vaccineren is echt de enige oplossing om uit deze crisis te komen’, zegt Sabine de Jong, coördinator Internationale Programma’s van UNICEF Nederland.

 

Een grotere vaccinatiebereidheid kan hét verschil maken wanneer de Nederlandse overheid vaccins naar Suriname stuurt. In de hoofdstad Paramaribo ziet men hoe erg deze crisis uit de hand loopt en neemt de vaccinatiebereidheid toe. Maar in het binnenland van Suriname is veel weerstand tegen vaccins, omdat er vaak onjuiste informatie rondgaat of informatie simpelweg ontbreekt. Daarom gaat UNICEF, één van de hulporganisaties achter Giro555, via haar lokale partners voorlichting geven over het belang van de vaccins. Naast radio, tv en social media worden ook Surinaamse religieuze leiders en gemeenschapsleiders betrokken bij de voorlichting om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren.

 

Organisaties achter Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision. De samenwerkende hulporganisaties laten hun eigen campagnes opgaan in Giro555.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie