Lokale hulpverleners Sulawesi dankbaar voor steun

De opbrengst van ruim 11 miljoen na de Nationale Actiedag voor Sulawesi is met veel respect ontvangen in Indonesië. Nog altijd hebben getroffenen op het eiland hebben dringend behoefte aan drinkwater, voedsel en medische ondersteuning. Door de steun van de Nederlandse bevolking zijn de samenwerkende hulporganisaties in staat om via hun lokale partners meer levens redden.

De Indonesische ambassadeur en Koningin Maxima lieten direct na de actie weten dankbaar en ontroerd te zijn door de steun van de Nederlanders voor Sulawesi. Aan het einde van de actiedag stond de teller van Giro555 voor hulp aan Sulawesi op ruim 11 miljoen euro en dat bedrag loopt nog op. In heel Nederland staan de komende weken nog acties gepland en ook een gift overmaken is nog mogelijk. De samenwerkende hulporganisaties hebben besloten het rekeningnummer voorlopig nog open te houden.

Ook Kiswara Prihandini die als hulpverlener actief is namens ICCO/Kerk in Actie is Nederland dankbaar: “Ik ben het contact met vrienden en collega’s verloren sinds de ramp op Sulawesi. Nog steeds zijn velen niet gevonden. Je zou er moedeloos van worden. Toen hoorde ik dat Nederland geld ophaalde om ons te helpen gaf dat ons een heel warm gevoel. Solidair zijn, zelfs met namen die jullie niet kennen, dat is fantastisch. Nederland dank je wel!”

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie