Help slachtoffers Filipijnen

Nationale actie Filipijnen Giro555

Nationale actie Filipijnen Giro555

SHO, NPO, RTL en SBS in actie voor Filipijnen op maandag 18 november.

Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS6 organiseren maandag 18 november een nationale actie voor de ramp op de Filipijnen.

De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS6 organiseren maandag 18 november een nationale actie voor de ramp op de Filipijnen. Op Giro555 kunnen mensen in Nederland geld storten voor noodhulp in het rampgebied. Gedurende de dag besteden publieke en commerciële radio- en tv-zenders aandacht aan de ramp. Meer informatie over de invulling van de programmering wordt nader bekend gemaakt.
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is op maandag 18 november ingericht als actiecentrum met een belteam van 6.00 tot middernacht en waar mensen geld en cheques kunnen inleveren.
Over SHO en de ramp op de Filipijnen Maandag 11 november stelde de samenwerkende Hulporganisaties Giro555 open om geld in te zamelen voor de slachtoffers in de Filipijnen. Miljoenen Filipijnen zijn slachtoffer van de verwoestende tyfoon Haiyan. Dit is één van de grootste catastrofes die de wereld ooit heeft gezien. Complete dorpen zijn van de kaart geveegd en er zijn duizenden dodelijke slachtoffers. Daarom is het van levensbelang dat we nu helpen. Mensen in het rampgebied hebben dringend behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, onderdak en medicijnen.
`Het is geweldig dat de omroepen de inzameling van Giro555 voor de slachtoffers van de Filipijnen mogelijk willen maken door een nationale actie op radio en tv te organiseren. We merken dat Nederlanders graag hun betrokkenheid met de slachtoffers laten zien en dat maken de omroepen op deze manier mogelijk”, aldus Henri van Eeghen, actievoorzitter van de SHO.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie –    over de landelijke actie op tv en radio: Selma Penseel 06-51135943 –    over de ramp op de Filipijnen en over SHO: Barbara Bosma 06-10812100 of Jos de Voogd 06-12991279

Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.