Nederland massaal in actie voor de Filipijnen

Schoolklassen bakken taarten, aantal Albert Heijn filialen verdubbelen statiegelddonaties en zwemteam doneert voor elk doelpunt een euro.

Dat Nederland massaal achter de actie in de Filipijnen gaat staan is wel duidelijk. Afgelopen weekend kwamen er al veel acties binnen voor Giro555. Een greep uit de acties.

Groep 7 van De Vuurvogel in Driebergen bakte de hele zondag taarten, perpernoten en oliebollen. Al het lekkers wordt na schooltijd in een geïmproviseerd schoolcafé verkocht. Er is een marketingplan en een penningmeester. De opbrengst komt volledig ten goede aan de SHO.

FrieslandCampina bood vanmorgen als eerste in het actiecentrum een cheque aan van 10.000 euro uit donaties van medewerkers en melkveehouders.

De jonge Floor Harrewar (13 jaar) heeft een boek geschreven  “Jasper op Jupiter”. In de week van 18 november tot en met 25 november gaat de opbrengst van het boek naar de Filipijnen.

Veel Albert Heijn filialen door het hele land verdubbelen op deze actiedag het statiegeld gedoneerd door klanten.

De waterpoloteams van ZV de Ham uit Wormerveer en alle tegenstanders van afgelopen zaterdag doneren 1 euro per doelpunt.

Maandag 18 november is door de Samenwerkende Hulporganisaties en de publieke en commerciële radio en televisiestations uitgeroepen tot Nationale Actiedag Filipijnen Giro555. Van 6 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s nachts doen we verslag vanuit Centrum Beeld en Geluid. Samen roepen wij Nederland op: kom in actie, geef aan giro 555, bel 0800 1112. Kom maandag naar Beeld en Geluid in Hilversum.

Redactionele noot

Meer informatie vindt u in de bijlage en o.a. hier: https://giro555.nl/hulp-ter-plekke/. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Hammink , persvoorlichter van ICCO namens Giro555: 0622454112.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie