Help slachtoffers Filipijnen

Nederlands transport rijdt weer

Nederlands transport rijdt weer
De Nederlandse hulpgoederen die sinds zaterdag vast stonden in de haven van Cebu zijn op weg naar het rampgebied. De lading verdeeld over twee vrachtwagens bevindt zich aan boord van de veerboot op weg naar Leyte. Rond middernacht Nederlandse tijd wordt deze in Ormoc verwacht. Een deel van de lading wordt morgen direct gedistribueerd, aldus de logistiek medewerkers van Cordaid Mensen in Nood die verantwoordelijk zijn voor het transport.
Gisteren kwam het transport vast te staan, omdat de chauffeurs van Cebu weigerden over te varen uit angst voor de onzekere situatie op Leyte en de vrees niet te kunnen terugkeren. Andere chauffeurs en vrachtwagens afkomstig uit Leyte zijn gevonden, want die willen juist naar huis. Dat de trucks alsnog kunnen vertrekken is mede te danken aan inspanningen van de Nederlandse consul en Cordaid’s lokale partnerorganisatie Caritas Filipijnen.
Jan-Willem Wegdam, Cordaid Mensen in Nood: “We stonden in de meute voor de veerpont, die volledig overladen was. We zagen diverse auto’s, een generator van het rode kruis, veel bussen en ook flink wat vrachtwagens. De ambassade en Buitenlandse zaken leefden ook erg mee en gingen regelen. Al snel bleek dat de honorair consul de rederij goed kende, hij begon zijn connecties te bellen. Met dank aan al deze inspanningen zijn we nu onderweg”.
De hulplading bestaat in totaal uit 6100 tentzeilen, waarvan 3700 uit Nederland en 2400 uit de Verenigde Staten. Het transport is een fractie van wat de tien Samenwerkende Hulporganisaties momenteel in het rampgebied afleveren en distribueren.
Jos de Voogd persvoorlichter Cordaid
Cordaid office +31-70-3136 215 mobile +31-612991279 [email protected]
Persberichten overzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.